Este un fapt comun pentru companii sa adopte ideea implementarii unui ERP fara efectuarea unei analize amanuntite si a unei planificari, astfel incat proiectul sa fie unul de succes. Implementarea ERP nu este total lipsita de riscuri la nivel business si tehnic, de aceea trebuie sa tii cont de o serie de aspecte.
Pe baza experientei in implementari ERP si integrari cu alte sisteme, Soft & Service iti prezinta 10 aspecte de luat in calcul.
1. Concentreaza-te mai intai asupra proceselor si cerintelor de business
Adesea companiile se entuziasmeaza cu privire la caracteristicile tehnice sau facilitatile oferite de un anumit soft si omit sa analizeze cum pot aceste particularitati sa ajute cerintele specifice de business.
Daca se analizeaza pas cu pas modul in care afacerea utilizeaza efectiv solutia ERP, evaluarea acesteia va fi mai eficienta. Cerintele de business ar trebui sa fie definite in timpul selectarii modulelor ERP si rafinate de-a lungul implementarii.
2. Ia masuri sa obtii un ROI sanatos pe baza ERP-ului
Maximizarea beneficiilor de business implica mai mult decat dezvoltarea unui caz de afaceri la nivel inalt pentru a obtine aprobare de la managementul superior sau de la conducere. Companiile ar trebui sa defineasca beneficiile create de solutia ERP, la fel de tangibile precum costurile implicate. Totodata, sunt importante stabilirea indicatorilor de performanta si monitorizarea performantei dupa implementare.
3. Managementul de proiect puternic si angajamentul persoanelor implicate reprezinta cheia
Un proiect de implementare ERP bine gestionat si sustinut va obtine intotdeauna rezultate mai bune decat alternative. Cele mai bune initative au comune o serie de atribute similare, inclusiv conducerea unui manager de proiect puternic, includerea de experti in-house, punerea in aplicare a unui plan de managementul riscului si monitorizarea pas-cu-pas a procesului.
Daca implementarea nu este gestionata corect sau nu atinge punctele esentiale, este recomandat sa se apeleze la serviciile unui consultant extern, precum Soft & Service.
4. Angajamentul managerilor din organizatie
Un proiect de succes are nevoie de suport de la top-management pentru a primi raspunsuri in cazul situatiilor conflictuale precum necesitatile de business.
Companiile descopera, de multe ori, ca revizuirile periodice ale proiectului cu membrii executivului ajuta la abordarea rapida a problemelor pe masura ce apar si la mentinerea unui proiect satisfacator.
5. Ofera-ti timp sa planifici
Este important sa realizezi ca planificarea este esentiala in cazul implementarii unui software ERP. Ofera-ti timp sa validezi planul de implementare al furnizorului si felul in care iti intelege solicitarile de business: bugetul detinut, securitatea, personalizarile. Poate, cel mai important, este sa pui in aplicare planuri de comunicare pentru a pastra angajatii si partile interesate motivate si la curent cu evolutiile.
Esti interesat de o solutie ERP personalizata pentru afacerea ta? Contacteaza-ne!
Citeste continuarea articolului 10 aspecte de care sa tii cont in impementarea ERP
Te-ar mai putea interesa si: