Una dintre cele mai importante decizii de business pe care trebuie sa le iei este daca sa investesti sau nu intr-un soft personalizat. Exista numerosi furnizor de software, fie ca ofera soft ERP, program de contabilitate, program de gestiune, aplicatie pentru agentii de vanzari sau soft salarizare. Insa cati dintre acesti furnizori pot oferi un soft personalizat?
Un soft personalizat este un termen utilizat pentru a descrie o aplicatie, un soft specific pentru necesitatile companiei tale.
Exista astfel o diferenta notabila intre un furnizor de software general si unul care este capabil sa dezvolte si sa adapteze soft-ul pentru nevoile business-ului tau, precum Soft & Service.
Primul pas in dezvoltarea unei aplicatii soft personalizate va implica, cel mai probabil, departamente multiple, pentru a te asigura ca acoperi necesitatile la fiecare nivel al companiei. Acest aspect este critic, deoarece un astfel de soft personalizat presupune o investitie mare de resurse, fie ele banesti sau umane.
Soft personalizat independent sau integrat?
In cazul unui soft personalizat independent, care este util pentru mai multe departamente (contabilitate, financiar, resurse umane, achizitii etc.) iti poti pune problema unor costuri crescute. Insa, in cazul solutiilor furnizate de Soft & Service, costurile implicate nu trebuie neaparat sa dea bugetele peste cap. O versiune de soft personalizat poate insemna o investitie mai mare la inceput, dar care se amortizeaza foarte bine pe termen mediu.
Bineinteles, exista si varianta integrarilor. Spre exemplu, o filiala din Romania foloseste, prin intermediul companiei-mama din Germania, un anumit tip de soft (spre exemplu, un ERP). Sunt insa zone in care echipa din Romania are nevoie sa armonizeze soft-ul cu legislatia locala. Pentru astfel de cazuri (si nu numai), Soft & Service dezvolta aplicatii soft personalizate care se pot integra cu alte solutii software. Astfel, operatiunile sunt automatizate, iar departamentele in cauza castiga timp si bani.
Avantajul suportului direct si a dezvoltarilor ulterioare
In cazul furnizorilor care nu doar comercializeaza, ci si dezvolta aplicatii software, exista un avantaj major – modificarile ulterioare si actualizarile permanente. Flexibilitatea oferita de Soft & Service in cazul soft-urilor dezvoltate special pentru business-ul tau si suportul direct sunt cateva avantaje care atarna greu cand vine vorba despre viteza cu care trebuie sa te adaptezi.
Se poate argumenta mult timp asupra avantajelor unui soft personalizat, insa te vei convinge de importanta unei astfel de solutii in momentul in care va incepe sa lucreze pentru business-ul tau si vei vedea impactul. Contacteaza-ne, ne-ar placea sa te ajutam!
Te-ar mai putea interesa si:
5 ponturi sa iti mentii proiectul ERP in grafic